Ingen religion utan en relation

Att tillhöra Jesus är inte svårt. Du behöver bara vara dig själv, varken mer eller mindre. Det är ju Herren själv som har skapat dig precis sådan som han vill ha dig och därför är du älskad precis sådan som du är. Du har precis de där egenskaperna som han vill att du ska ha. Om du vill tillhöra Herren och leva för honom är det bara att ta kontakt med honom och vara dig själv. Be om förlåtelse för att du inte har kommit tidigare och för att du inte har lyssnat till honom och hans ord. Be om förlåtelse för tidigare synder, han förlåter dig allt. Han har redan betalat för att du ska få allt efterskänkt.

Du når honom enkelt, helt utan uppkoppling, bara genom att knäppa dina händer och tala till honom om det som finns på ditt hjärta. Han är nära dig, mycket närmare än du tror. Han hör och han lyssnar. Han älskar att höra sina ”barns” röster. Han längtar efter att få höra just din röst.

Kristendomen är inte en religion utan en relation. Det är det som skiljer kristendomen från andra ”religioner”. I alla övriga religioner så måste man uppå något själv som till exempel olika ritualer eller uppnå olika nivåer, du har olika krav på dig att prestera något. Att vara kristen innebär enbart att tro att Jesus är Guds son, som blev född till människa, dog på korset och sedan uppstod igen och att han ännu en gång ska komma tillbaka. Därutöver räcker det med att du är dig själv och att du har en relation med honom genom bön och bibelläsning. Det är sådan vår relation är, genom bön och bibelläsning talar han till oss genom sin ande. Detta är inget vi själva kan bygga upp och styra över utan denna relation får vi (av nåd) av honom. Istället för en massa krav så innebär det kristna livet istället att vi får vila och ta emot det Herren ger, vi blir välsignade och han ser till att vi har det vi behöver. Han finns alltid hos oss och hjälper oss. Han hör bön och han svarar på bön.

När vi ber om förlåtelse och ber Jesus komma in i vårt liv så börjar en vandring med honom där vi får ta emot det han vill ge oss. Vi får börja som små barn och sedan växa i vår tro och han ger oss vartefter vi växer mer och mer. De som inte tror har som en slöja för ansiktet, ser inte vad tron innebär och därför är det svårt att förklara detta för någon som inte vill tro. Det kristna livet börjar först när vi har tagit emot Jesus i vårt liv, då försvinner slöjan för våra ögon och vi förstår. Jesus kräver inget av oss, han är allsmäktig och behöver inget av oss. Han vill bara ha vår relation, så att vi kan bli hans händer och fötter här på jorden, bli hans vittnen för andra människor. I vår relation ser han till att vi får vara till välsignelse för andra människor, utan krav på oss. Det vi gör i tro och kärlek kommer naturligt.

”Men när någon omvänder sig till Herren tas slöjan bort. Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.” Andra Korintierbrevet 3:16-17

Det är sorgligt att höra att människor söker tröst och upprättelse på ställen som istället ger dem mer sorg och att många till och med går under. Många lägger även mycket pengar på att söka lycka och inre frid men får istället stora ekonomiska problem (pengar som går till andra människor som lever gott på dem). Detta är så onödigt. Tänk om dessa människor istället hade börjat att söka Jesus, då skulle de ha hitta den frid och tröst som de söker, och dessutom helt gratis. Gud ger av nåd, det innebär att du får det han har helt gratis. Det är så enkelt och värt att testa. Du måste bara tro att han finns.

”Utan tro är det omöjligt att behaga Gud, för den som kommer till Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.” Hebr 11:6

Tack Jesus för allt som du har gjort för oss! Tack för att vi är friköpta endast på grund av din stora nåd! Inget beror på oss själva, vi får bara ta emot. Det är så oerhört stort❤️.

Publicerat av

skogsduvan

Jag är en kristen kvinna, 50+. Tron är mitt liv, den är livsviktig för mig och därför vill jag dela den med er. Det jag skriver är mina tankar som kommer när jag läser min Bibel och ser vad som händer runt omkring i världen. Jag delar en del egna erfarenheter också.

Lämna en kommentar