Det mörknar och du behöver fylla på olja i din lampa.

”Då ska himmelriket bli som när tio jungfrur tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. De oförståndiga tog sina lampor men tog inte med sig någon olja, medan de kloka tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor. När brudgummen dröjde blev de alla dåsiga och somnade.

Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen är här! Gå ut och möt honom! Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de kloka: Ge oss av er olja, våra lampor slocknar! De kloka svarade: Den skulle inte räcka både till oss och till er. Gå i stället till dem som säljer och köp.

Men när de hade gått i väg för att köpa kom brudgummen, och de som var redo gick med honom in till bröllopsfesten. Och dörren stängdes. Till slut kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Jag säger er sanningen: Jag känner er inte. Håll er därför vakna, för ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.” Matteus 25:1-13

”Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig. ” 2 Petrusbrevet 3:9

”Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.

Den ogudaktige ska lämna sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till Herren, så ska han förbarma sig över honom, och till vår Gud, för han vill gärna förlåta.” Jesaja 55:6-7

Vänta inte med att söka Herren för i morgon kan det vara försent. Han står med utsträckta händer och väntar på att få välkomna just dig hem till sig. Var inte som de oförståndiga jungfruarna som väntade alldeles för länge med att inhandla extra olja. De sköt upp det hela på framtiden, de tänkte att ”det hinner vi i morgon eller det gör vi längre fram, det är lugnt”. Det var inte lugnt. Plötsligt utan förvarning kom brudgummen och de fick inte vara med på bröllopsfesten utan blev avvisade på grund av att de kom försent. Även vi som är kristna, som en gång överlåtit vårt liv till Jesus måste vara vaksamma. Det är så oerhört viktigt att vi är väl rotade i ordet (Bibeln) och vet vad som gäller för det är många som har sina olika tolkningar. Jesus varnar oss för falska profeter som ska försöka få oss på fall. När vi ber om Andens ledning i läsandet och regelbundet ber och talar med vår Herre så kommer han att hjälpa oss så att vi inte går vilse.

Idag finns tid att söka Herren, i morgon kan det vara försent. Vi vet inte vilken dag eller tid han kommer, vi vet bara att han ska komma. Själv uppmanar han oss att vara redo för den stund då han kommer. När vi är frälsta (räddade) så behöver vi inte oroa oss för det som ska komma. Vi vet att inget händer som inte vår Herre vet om och har kontroll över. Världen är en skrämmande plats med mycket ondska och hat, men Jesus kommer med kärlek och värme. Vi får ha en inre frid mitt i detta mörker som råder som är svår att förklara, den måste upplevas. Att tillhöra Jesus innebär en befrielse. Vi ser fram emot den dagen då han ska komma med stor glädje.

”Var beredda också ni, för Människosonen kommer när ni inte väntar det.” Lukas 12:40

Vi vet att stunden för hans återkomst närmar sig. Allt som har profeterats om i Bibeln gällande tider som har varit har skett och därför vet vi att även Herrens återkomst, som ligger framför oss, kommer att ske när tiden är inne.

Ha inte så mycket omsorg om det jordiska så att begären väcks. Bli inte bunden av det jordiska utan ha blicken fäst på Jesus. Låt inte dina dagliga bekymmer skymma sikten av Jesus. Sätt Jesus först i ditt liv så kommer det andra att ordna sig. Börja dagen med att lägga den i Jesu händer med en bön, Fader vår eller en egen bön med egna ord. Låt honom få höra vad som ligger på ditt hjärta, lyft upp dina bekymmer till honom. Han kommer att ta hand om din dag och hjälpa dig.

Vem du än är och vad du än har gjort så är du välkommen till Jesus. Han dog för oss alla så att vi enbart på grund av nåden kan få förlåtelse och upprättelse för de synder vi gjort. Ingen människa är utan synd, stor eller liten, men Jesus förlåter när vi ångrar det vi gjort och vänder oss till honom. Han längtar efter dig och mig. Han längtar efter att ha kontakt med oss och att få höra våra röster. Han är kärleksfull och god. Vad kan man göra mer än att ge sitt liv, som han har gjort för oss. Vilken kärlek!❤️

Du är högt älskad för den du är, glöm aldrig det. 🥰

Publicerat av

skogsduvan

Jag är en kristen kvinna, 50+. Tron är mitt liv, den är livsviktig för mig och därför vill jag dela den med er. Det jag skriver är mina tankar som kommer när jag läser min Bibel och ser vad som händer runt omkring i världen. Jag delar en del egna erfarenheter också.

Lämna en kommentar